Varovanje zasebnosti

Modra zavarovalnica, d. d., se zavezuje varovati osebne podatke, ki nam jih posredujete. Da bi preprečili nepooblaščen dostop do teh podatkov ali njihovo razkritje, ohranili natančnost osebnih podatkov in zagotovili njihovo ustrezno uporabo, uporabljamo ustrezne tehnične in organizacijske postopke za zavarovanje podatkov, ki jih zbiramo. Pri zbiranju in prenosu občutljivih podatkov, uporabljamo šifriranje SSL (Secure Sockets Layer) s 128 bitnim kodirnim ključem. Šifriranje SSL deluje tako, da so poslani podatki nečitljivi vsem, razen nam. Protokol SSL poleg tega zagotavlja tudi popolno avtentičnost spletišča Modre zavarovalnica.

PIŠKOTKI

Da bi uporabnikom naše spletne strani olajšali njeno uporabo in jim  jo čim bolj približali, uporabljamo »piškotke«. 

Piškotki so majhne podatkovne enote, ki nam omogočajo primerjavo statistike novih in predhodnih obiskovalcev ter nam hkrati povejo, katere vsebine na strani so bolj in katere manj obiskane.  Tako lahko s pomočjo teh podatkov  naredimo prihodnji obisk spletne strani bolj prijeten in učinkovit. 

Piškotki ne beležijo nobenih osebnih podatkov o uporabniku in ne shranjujejo informacij, ki bi vas lahko identificirale. Če ne želite uporabljati piškotkov, nastavite svoj računalnik tako, da izbriše vse piškotke spletnih strani in/ali vas opozori, preden se piškotek shrani na disk. Če ne želite spremeniti uporabe piškotkov, preprosto nadaljujte na spletno stran.

Za več informacij o piškotkih in njihovem vplivu na vas in vaše brskanje po spletu lahko obiščite spletno stran http://www.aboutcookies.org/

VRSTE PIŠKOTKOV, KI JIH UPORABLJAMO Na spletni strani

Obvezni piškotki

Ti piškotki so nujni za premikanje po spletni strani in njeno uporabo. Brez teh piškotkov ni možno zagotoviti storitev, ki ste jih zahtevali, na primer obrazca »vprašajte nas«

Izvedbeni piškotki 

Ti piškotki zbirajo informacije o načinu uporabe spletne strani, na primer katere strani uporabniki najpogosteje obiščejo, in ali se na spletnih straneh pojavijo sporočila o napaki. Ti piškotki ne zbirajo informacij, ki bi lahko identificirale uporabnika. Vse zbrane informacije so združene in zato anonimne. Ti piškotki se uporabljajo samo za izboljšanje delovanja spletne strani. 

Z uporabo naše spletne strani se strinjate, da na vašo napravo namestimo to vrsto piškotkov.

Funkcionalni piškotki 

Ti piškotki omogočajo, da si spletna stran zapomni vaše izbrane možnosti (na primer vaše uporabniško ime) in vam ponudi izboljšane, bolj osebne možnosti. Uporabni so tudi za zagotavljanje storitev, kot je ogled videoposnetka. (portal Modri e-račun)

Ti piškotki si zapomnijo tudi individualne spremembe velikosti pisave ter drugih delov spletne strani, ki jih lahko sami prilagodite. Informacije, ki jih zbirajo ti piškotki, so lahko anonimne in ne sledijo vašemu brskanju po drugih spletnih straneh. 

Z uporabo naše spletne strani se strinjate, da na vašo napravo namestimo to vrsto piškotkov.