test alternative

Naj bo upokojitev začetek nečesa lepega

O tem, kaj bi želeli početi po upokojitvi, imamo ljudje različne želje. Bi se radi ukvarjali s svojimi vnuki, hodili na morje in v toplice ter živeli brezskrbno življenje? Lepe želje, a če nimate prihrankov in se zanašate zgolj na pokojnino, si verjetno vsega tega ne boste mogli privoščiti. 

Povprečna neto pokojnina je vse nižja zato bo kakovost našega življenja po upokojitvi vedno bolj odvisna od višine prihrankov, ki jih bomo ustvarili sami. Zato: Ne glede na to, kako daleč je vaša upokojitev, bo najbolje, da jo začnete načrtovati že danes. Kako?

Oblik varčevanja za starost je veliko, vendar gre pri dodatnem pokojninskem zavarovanju za izrazito dolgoročno in namensko obliko varčevanja. Prav zaradi tega je pri izbiri varčevanja varnost privarčevanih sredstev ključni dejavnik. Dodatno pokojninsko zavarovanje je prav takšna oblika dolgoročnega varčevanja, saj vam zagotavlja zajamčen donos. Ena ključnih prednosti dodatnega pokojninskega zavarovanja pa je tudi posebna davčna olajšava, ki velja le za to obliko varčevanja.

Varnost ponudnika = varnost sredstev za dodatno pokojnino

Rezultati raziskave Modre zavarovalnice ob sodelovanju z GfK, kažejo, da sta pri sami odločitvi o sklenitvi dodatnega pokojninskega zavarovanja najpomembnejša dejavnika varnost in zaupanje v ponudnika oziroma izvajalca.

Varnost zagotavlja več dejavnikov. Ključnega pomena je kapitalska moč izvajalca pokojninskega sklada. Sledijo strokovnost in profesionalen odnos ter učinkovito obvladovanje tveganj, še posebno v današnjem, nestabilnem gospodarskem okolju.

Modra zavarovalnica je boljša in varnejša izbira upravljavca vaših prihrankov!

Povezane vsebine:

Opens internal link in current windowOsebni vpogled v stanje privarčevanih sredstev
Opens internal link in current windowKalkulator dodatne pokojnine Že veste kaj lahko pričakujete po upokojitvi? Ne ostanite v negotovosti. Izračunajte si!
Opens internal link in current windowInformativni izračun davčne olajšave