Kapitalski vzajemni pokojninski sklad (KVPS) je namenjen zagotavljanju socialne varnosti posameznika po upokojitvi. Z vplačili v pokojninski sklad si zagotovite dodaten prihodek po upokojitvi (po upokojitvi mesečno prejemate dodatno pokojnino), hkrati pa vam zneski, vplačani v pokojninski sklad, prinašajo tudi davčno olajšavo - za vsako leto vplačevanja.

Kako lahko varčujem?

S pomočjo delodajalca, ki na vaš pokojninski račun pri Modri zavarovalnici vplačuje dogovorjene mesečne zneske (Kolektivno varčevanje). Poleg delodajalca lahko tudi sami plačujete premije na isti pokojninski račun.

Za varčevanje se lahko odločite sami. V tem primeru podpišete izjavo o vključitvi in začnete z vplačevanjem dogovorjenih mesečnih zneskov na svoj pokojninski račun pri Modri zavarovalnici (Individualno varčevanje).

Posebnost pokojninskega sklada

Kapitalski vzajemni pokojninski sklad je sklad z zajamčenim donosom. Ne glede na to, kaj se z vrednostnimi papirji dogaja na trgu, vam Modra zavarovalnica jamči, da se vam bodo vplačana sredstva plemenitila vsaj po zajamčenem donosu.

Pokojninski sklad je bil ustanovljen leta 2001, od takrat pa nam zaupa že več kot 280 slovenskih podjetij.

Podrobnejši podatki o skladu

Opens internal link in current windowPoslovanje KVPS     Opens internal link in current windowLetna poročila KVPS     Opens internal link in current windowObrazci     Opens internal link in current windowOdbor KVPS