Piškotki

Da bi uporabnikom spletnega mesta Modre zavarovalnice olajšali njegovo uporabo in jim jo čim bolj približali, uporabljamo t. i. piškotke (ang. cookies). 

Piškotki so majhne podatkovne enote, ki nam omogočajo primerjavo statistike novih in predhodnih obiskovalcev ter nam hkrati povedo, katere vsebine na strani so bolj in katere manj obiskane. Tako lahko s pomočjo teh podatkov naredimo prihodnji obisk spletne strani bolj prijeten in učinkovit. 

Piškotki ne beležijo nobenih osebnih podatkov o uporabniku in ne shranjujejo informacij, ki bi vas lahko identificirale. Če ne želite uporabljati piškotkov, nastavite svoj računalnik tako, da izbriše vse piškotke spletnih strani in/ali vas opozori, preden se piškotek shrani na disk. Če ne želite spremeniti uporabe piškotkov, preprosto nadaljujte z obiskom spletnega mesta.

Za več informacij o piškotkih in njihovem vplivu na vas in vaše brskanje po spletu, lahko obiščete spletno stran http://www.aboutcookies.org/

Vrste piškotkov, ki jih uporablja spletno mesto Modre zavarovalnice

Obvezni piškotki

Ti piškotki so nujni za premikanje po spletnem mestu in njegovo uporabo. Brez teh piškotkov ni možno zagotoviti storitev, ki ste jih zahtevali, na primer pošiljanje spletnega obrazca »vprašajte nas«.

Izvedbeni piškotki 

Ti piškotki zbirajo informacije o načinu uporabe spletnega mesta, na primer katere strani uporabniki najpogosteje obiščejo in ali se na spletnih straneh pojavijo sporočila o napaki. Ti piškotki ne zbirajo informacij, ki bi lahko identificirale uporabnika. Vse zbrane informacije so združene in zato anonimne. Ti piškotki se uporabljajo zgolj za izboljšanje delovanja spletne strani. 

Z uporabo spletnega mesta Modre zavarovalnice se strinjate, da na vašo napravo namestimo to vrsto piškotkov.

Funkcionalni piškotki 

Ti piškotki omogočajo, da si spletno mesto zapomni vaše izbrane možnosti (na primer vaše uporabniško ime) in vam ponudi izboljšane, bolj osebne možnosti. Uporabni so tudi za zagotavljanje storitev, kot je na primer ogled videoposnetka.

Ti piškotki si zapomnijo tudi individualne spremembe velikosti pisave ter drugih delov spletne strani, ki jih lahko prilagajate sami. Informacije, ki jih zbirajo ti piškotki, so anonimne in ne sledijo vašemu brskanju po drugih spletnih straneh. 

Z uporabo spletnega mesta Modre zavarovalnice se strinjate, da na vašo napravo namestimo to vrsto piškotkov.