Novice

05.04.2017

Morate spet plačati dohodnino?

Ste v teh dneh dobili informativni izračun dohodnine in vas je kot "strela z jasnega" ponovno presenetila informacija, da morate plačati dohodnino? Že danes poskrbite, da naslednje leto ne bo slabe volje.


Kako se lahko izognem doplačilu dohodnine?

Ste vedeli, da vam varčevanja za dodatno pokojnino v okviru dodatnega pokojninskega zavarovanja prinaša davčno olajšavo*? Ne samo, da boste z odločitvijo za začetek varčevanja naredili enega večjih in pomembnejših korakov k lepši starosti. Zagotovili si boste tudi, da vam naslednje leto ne bo treba (toliko) plačati dohodnine.

 

Koliko lahko prihranim?

Višina prihranka je odvisna od vaših dohodkov in dohodninskega razreda, v katerega se uvrščate. Izračunate si, koliko manj dohodnine* bi plačali, če bi začeli vlagati v svojo prihodnost. Lasten informativni izračun vam je na voljo tukaj.

*Najvišji znesek vplačila, ki se še upošteva kot davčna olajšava, je 5,844 % vaše bruto plače oziroma največ 2.819 evrov na leto. V ta znesek se vštevajo tudi morebitne premije vašega delodajalca (Razen, če ste zaposleni v javnem sektorju. V tem primeru se premije delodajalca "porabljajo" vaše olajšave.