Novice

30.01.2019

Potrdila o stanju na pokojninskem računu so objavljena

Vse varčevalce v pokojninskih skladih Modre zavarovalnice že čaka Potrdilo o stanju sredstev na osebnem pokojninskem računu za leto 2018. Našli ga boste na Modrem e-računu med "Mojimi dokumenti".


Na voljo so podatki o vseh vplačanih premijah v preteklem letu (vplačila delodajalca in/ali vplačila posameznika), dosežena donosnost in skupna vrednost prihrankov. 

Če premije vplačujete sami - individualna vplačila, so prikazani tudi podatki za uveljavitev olajšave pri dohodnini. Podatke za uveljavljanje davčne olajšave je Modra že poslala Finančni upravi RS, zato vam ni treba poročati. Ko boste prejeli informativni izračun o odmeri dohodnine za leto 2018, zgolj preverite znesek upoštevane olajšave.

Opens external link in new windowVstop v Modri e-račun


Prav tako so potrdila o vplačilu na voljo tudi delodajalcem. Potrdila za delodajalce so objavljena na Modrem Netu.

Opens external link in new windowVstop v Modri Net


Za nami je zahtevno leto ...

Leto 2018 je bilo pri upravljanju vaših prihrankov izjemno zahtevno. Dogajanje na finančnih trgih v zadnji tretjini leta 2018 je negativno vplivalo na letno donosnost. Zajamčeni skladi so posledice čutili v manjši meri kot dinamični in preudarni skladi, ki imajo večji del sredstev naloženih v delnice. Sunkoviti padci so običajno kratkotrajni in niso razlog za preplah. Še posebej to velja pri tako dolgoročnem varčevanju kot je varčevanje za višjo pokojnino. Obdobje varčevanje je namreč vse do 40 let. 

Vaši prihranki so na varnem

Modra je med kapitalsko najmočnejšimi osebnimi zavarovalnicami, zato so vaši prihranki na dolgi rok varni. Vsem, ki varčujejo krajši čas in se bližajo upokojitvi, bomo izplačali najmanj zajamčeno vrednost prihrankov. Razliko do zajamčene vrednosti krijemo iz jamstvenega kapitala Modre. 

Za dodatne informacije smo vam na voljo svetovalci Modre vsak delavnik med 8. in 16. uro,  na brezplačni številki 080 23 45 ali Opens window for sending emailinfo@modra.si.