Novice

02.02.2017

Obveščanje zaposlenih v javnem sektorju je v teku


V začetku tedna smo po pošti odposlali prvi paket obvestil javnim uslužbencem o preoblikovanju pokojninskega sklada. Ker želimo zagotoviti učinkovito podporo strankam, bomo obvestila pošiljali postopoma (ne vsem na enkrat). Predvidoma do konca marca boste o preoblikovanju obveščeni vsi varčevalci v novem pokojninskem skladu javnih uslužbencev.

Z ustanovitvijo krovnega pokojninskega sklada za javne uslužbence ste tudi zaposleni v javnem sektorju dobili možnost izbire varčevanja, prilagojenega vaši starosti. Ob preoblikovanju, ste vsi varčevalci pokojninskega sklada javnih uslužbencev ostali v zajamčenem podskladu, vaša osebna odločitev v nadaljevanju pa bo, v katerem izmed podskladov želite varčevati v prihodnje. Mlajši (do 50 let) lahko izbirate med tremi podskladi, in sicer dinamičnim, preudarnim in zajamčenim. Prva dva izvajata manj konzervativno naložbeno politiko s pričakovanimi višjimi donosi. 


Po prejemu obvestila boste lahko v 10 dneh sporočali vaše želje po zamenjavi podsklada. Če se na obvestilo ne boste odzvali, boste nadaljevali z varčevanjem v zajamčenem podskladu, brez sprememb. Lahko se boste odločili tudi tako, da vsa že zbrana sredstva ohranite v zajamčenem podskladu, tekočo premijo pa prenesete v enega izmed drugih dveh podskladov. Odločitev o varčevanju v katerem od drugih podskladov lahko sprejmete tudi pozneje in odločitev enkrat letno spreminjate.

Več informacij o preoblikovanju lahko najdete na Modrem e-računu, kjer vas že čakajo tudi Potrdila o številu enot premoženja za leto 2016.

V Modri e-račun lahko vstopite tukaj.