Kaj je dodatno pokojninsko zavarovanje?

Dodatno pokojninsko zavarovanje predstavlja dopolnitev sistema obveznega pokojninskega in invalidskega zavarovanja in se v tej obliki izvaja od leta 2001 dalje.

Namen tovrstnega zavarovanja je pokrivanje izpada dohodka po upokojitvi oziroma zagotavljanje ustreznejše materialne in socialne varnosti v tretjem življenjskem obdobju.

Ker se zagotavljanje materialne in socialne varnosti v sistemu obveznega pokojninskega zavarovanja zmanjšuje, je smiselno že ob prvi zaposlitvi začeti načrtovati finančno varno starost in si s pomočjo dodatnega varčevanja zagotoviti ustrezen dodatni prejemek.

Oblik varčevanja za starost je veliko, vendar gre pri dodatnem pokojninskem zavarovanju za izrazito namensko in zato dolgoročno obliko varčevanja. Varčevanje v skladih življenjskega cikla vam omogoča, si v različnih življenjskih obdobjih zagotovite optimalen način varčevanja in s tem najbolje oplemenitite sredstva ter si zagotovite višji življenjski standard po upokojitvi. 

Ena ključnih prednosti dodatnega pokojninskega zavarovanja je tudi posebna davčna olajšava, ki velja le za to obliko varčevanja.

Z rednimi individualnimi vplačili lahko tudi sami poskrbite za lepšo starost! Opens internal link in current windowDa, želim začeti z varčevanjem.

Kdo lahko varčuje v pokojninskem skladu?

Vsak posameznik, ki je zavarovanec ali uživalec pravic iz obveznega pokojninskega zavarovanja.

Kaj pridobim z varčevanjem pri Modri zavarovalnici?

Socialno varnost in ohranitev življenjskega standarda po upokojitvi. Ko se boste upokojili, boste imeli na voljo pestro izbiro različnih oblik dodatnih pokojnin - Modrih rent, ki vam zagotavljajo doživljenjsko prejemanje rente z ali brez zajamčenega obdobja izplačevanja.


Želite izvedeti več? Izpolnite spodnji spletni obrazec in potrudili se bomo, da vam odgovorimo v najkrajšem možnem času.