Davčna olajšava

Varčevanje za dodatno pokojnino vam, poleg varne prihodnosti, zagotavlja tudi davčno olajšavo. Najvišja možna premija, ki je še predmet davčne olajšave, predstavlja 5,844 % bruto plače posameznika oziroma 24 % obveznih prispevkov za pokojninsko in invalidsko zavarovanje ter hkrati na letni ravni največ 2.819,09 evrov.

Opens internal link in current windowInformativni izračun davčne olajšave

Opens internal link in current windowKalkulator dodatne pokojnine (Preverite koliko bo znašala vaša dodatna pokojnina)


Želite izvedeti več? Izpolnite spodnji spletni obrazec in potrudili se bomo, da vam odgovorimo v najkrajšem možnem času.

Po letih varčevanja za dodatno pokojnino bo nastopil trenutek, ko boste začeli uživati sadove svojega zavarovanja. Z dodatno pokojnino - Modro rento boste premostili pokojninsko vrzel, ki se poglablja.

Ravno nizka obdavčitev je glavna prednost dodatnih pokojnin. Akontacija dohodnine (25 % od polovice mesečnega zneska) se odvaja le za mesečne zneske, višje od 160 evrov. Pri nižjih dodatnih pokojninah se dohodnina poračuna letno ob odmeri dohodnine. Končna obdavčitev dodatne pokojnine pa je odvisna od vseh dohodkov v tekočem letu.

Več informacij

Lahko nas pokličete tudi na brezplačno telefonsko številko , nam pišete na Opens window for sending emailinfo@modra.si ali pa po nasvet pridete osebno. Obiščite našo poslovalnico, v kateri se vam bodo svetovalci osebno posvetili.