V Modri že tretje leto zapored podpiramo dogodek Slovenski kadrovski kongres, saj verjamemo v moč predajanja znanja in izkušenj ter izmenjavo dobrih praks, ki jih namenjamo zaposlenim.

Letos bo naša podpora še toliko bolj posebna, saj podpiramo evropski kadrovski kongres in druženje v mednarodni zasedbi. 

Z veseljem smo podprli tudi dobrodelni tek, namenjen zbiranju sredstev za Hišo zavetja Palčica, ki nudi otrokom do 6 let, varno bivanje. 

Kako pa ste pripravljeni na dolgi tek za višjo pokojnino?

Varčevanje za pokojnino lahko primerjamo z udeležbo na maratonu. Na oboje se je potrebno dobro pripraviti in pri obeh sanjamo o cilju, ki je zelo oddaljen, pa naj bo to 40 let ali »le« 42 km. 

Veliko je nasvetov o tekaških treningih, bistveno manj pa se ukvarjamo s pripravo na obdobje po upokojitvi. Za čas, ko bomo imeli več časa, a naši prihodki bodo občutno nižji, če tudi sami ne bomo poskrbeli zase.

Razmislek je potreben veliko prej kot nekaj let pred upokojitvijo. Varčevanje za starost je kot tek na dolge proge. Tudi na maraton se verjetno ne boste odpravili le po nekaj tednih priprav. 

V času kongresa nas obiščite na našem razstavnem prostoru.

Izvedeli boste vse o varčevanju za dodatno pokojninsko zavarovanje in lažje svetovali svojim sodelavcem ter jih pravočasno pripravljali na čas, ko bodo imeli več časa.

Prisluhnite naši strokovnjakinji za varstvo osebnih podatkov.

Kaj vse so osebni podatki, komu jih zaupamo in katere? Skozi primere dobrih praks vas bo pooblaščenka za varstvo osebnih podatkov pri Modri popeljala v svet upravljanja in varovanja osebnih podatkov, ki jih boste lahko koristno uporabili tudi pri svojem vsakdanjem delu.

Tu smo za vas.

Pokličite 080 23 45 oz. nam pišite na Opens window for sending emailinfo@modra.si. Skupaj bomo našli najboljšo rešitev za vas.


Modra je specializirana zavarovalnica za dodatno pokojninsko zavarovanje. Obstajamo z enim razlogom: da lahko naši varčevalci po upokojitvi živijo enako kakovostno kot pred njo. Prvi v Sloveniji smo razvili posebno obliko varčevanja za starost, ki zaposlenim in njihovim delodajalcem omogoča, da po svojih zmožnostih varčujejo za čas po upokojitvi.